mjau.jpg
anna_2018.jpg

Jag är en snäll och idéstark art director, en påhittig grafisk designer, en klurig illustratör och ett tryggt kreativt bollplank

Det är jag som är Anna Baumgarten, en frilansande kreatör baserad i Stockholm som har kreerat på heltid sedan 1998. Det har gjort mig stilsäker, lyhörd och strategisk. Jag sätter mig raskt in i olika uppdrag och tar fram allt från stora koncept till snabba kommunikationslösningar.

Vi gör något tillsammans!
annaiscreative@gmail.com

under luggen

Jag är en löjligt pälsallergisk kattälskare med kokboksdrömmar. Jag lider av kolonilottsavund och ett ständigt foto-, skriv- och upptäcktskli. Jag blir lycklig av saltvatten och ostörda horisonter. Dessutom har jag svart bälte i risotto.


Frilansande art director, grafisk designer och illustratör på Anna Baumgarten Creative 2016–

Jag jobbar bland annat med Hemfrid, KGK, Amnesty, CrossNature och Regnbågsfamiljen.


Art director på Blomquist & Co 2009–2016

På Blomquist & Co tog jag fram dagliga snabba kommunikationslösningar såväl som större långsiktiga koncept. Jag uppdaterade till exempel Transportstyrelsens grafiska identitet, arbetade fram ett helt nytt personalmagasin tillsammans med Södersjukhusets redaktion, startade upp produktionen av allt kommunikationsmaterial för Bonavas nya identitet och var bollplank och sidekick till formgivarna.

Jag jobbade bland annat med Aberdeen, Bonava, Com Hem, Rädda Barnen, Scandic Hotels, SEB, Stockholms universitet, Södersjukhuset, Systembolaget, Transportstyrelsen, Unionen och Vattenfall.

blomquist-co.se


Art director inhouse på Vattenfall 1998–2009

På Vattenfall jobbade jag självgående i projektform med uppdrag inom både intern- och externkommunikation och i kanaler som webb, print, DR/DM-utskick, kampanjer och events.

Ett av mina löpande uppdrag var studentrelationer. Där var min roll att lyfta fram det bästa sättet att nå målgruppen på högskolorna under varje termin och knyta ihop budskapet av Vattenfall som en framtida arbetsgivare till en helhet.

vattenfall.se


Utbildning

Make Art That Sells
Assignment Bootcamp, 2017

Berghs School of Communication
Art Direction, 2005
Idéastronaut, 2005
Grafisk kommunikation, 2004
Content Management, 2000

Academedia
Adobe Flash, 2004
Frontpage, Flash och Photoshop, 2000

CLIC
Spanskastudier i Sevilla, Spanien, 1997–1998

C3L
Grafisk design, 1996
Kommunikation och media, 1995–1996

Fredrika Bremergymnasiet
Humanistisk linje, 1992–1995